عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : سه شنبه 7 آذر 1391
بازدید : 885
نویسنده : یـــاســر یـــوسـف پــناه

 خطرات بسیاری جان مهندسین برق-قدرت را تهدید می کند از سقوط از ارتفاع بگیر تا برق گرفتگی که معمول اتفاق می افتد ولی به نظر من بزرگ ترین خطر اتش گرفتن یه تراسفورماتور مخصوصا اگر روغنی باشد که با انفجارش همه جا اتش می گیره!؟
اینم یک فیلم با حجم ۸۰۰کیلوبایت که از صحنه آتش گرفتن یک تراسفورماتور گرفته شده است
دانلود(راست کلیک +save as target)



:: موضوعات مرتبط: (♥)خطر!(♥) , ,
:: برچسب‌ها: خطر , خطرات برق , برق گرفتگی ,
تاریخ : سه شنبه 7 آذر 1391
بازدید : 1376
نویسنده : یـــاســر یـــوسـف پــناه

 شبكه هوشمند دقيقا چيست؟
اين هوشمندي در كل چه معنايي براي مصرف كننده ي مسكوني يا صنعتي خواهد داشت؟
چرا صنايع برق مي خواهند به سمت شبكه ي هوشمند حركت كنند؟
شما يك مهندس الكترونيك با سابقه اي قوي د زمينه پردازش سيگنال ديجيتال هستيد. اين سابقه چگونه به شما كمك مي كند تا يك شبكه نيروي هوشمند بسازيد؟

 

اگر به دنبال جواب سوال ها هستید آن را از زبان کارشناس شرکت آی بی ام دنبال کنید

 

 

 

مصاحبه اي كوتاه با جفری تفت

مصاحبه كننده: Margery Conner از EDN
جفري تفت (Jeffrey Taft) مدير آرشيتكت شبكه هاي هوشمند در قسمت خدمات تجارت جهاني IBM مي باشد. سوابق او در زمينه پردازش سيگنال ديجيتالي بسيار حياتي است چرا كه او مسئوليت رهبري پروژه ي مهمي را دارد كه مي خواهد IBM را به عنوان تغذيه كننده نرم افزاري مطرح سازد كه اين نرم افزار توانائي اجراي شبكه هاي قدرت هوشمند را داشته باشد. از آقاي Taft پرسيديم، شبكه هاي هوشمند مستلزم و شامل چه چيزهائي هستند، چه منافعي براي بنگاه هاي تجاري و مصرف كنندگان دارند، و پردازش سيگنال ديجيتال چه نقشي در تحويل برق به مصرف كنندگان بازي مي كند.

شبكه هوشمند دقيقا چيست؟

ابتدا، بيائيد در مورد شبكه به شكلي كه هم اكنون موجود است صحبت كنيم: شما يك زير ساخت توزيع داريد كه شامل ايستگاه هاي توليد نيرو، خطوط انتقال ولتاژ-بالا براي حمل حجم بالايي از نيرو به سمت نقاط تحويل، ايستگاه هاي فرعي براي شكستن آن نيرو به ولتاژهاي پائين، مدارات تغذيه كننده، و در آخر ترانسفورماتورهاي توزيع براي كاهش بيشتر ولتاژ و مناسب استفاده در منزل شما ، مي باشد. هم اكنون، شبكه برق احتمالا در مورد زمان قطع برق چيزي متوجه نمي شود مگر پس از اينكه تعداد كافي از كاربران توخواني شوند. يك شبكه نيروي هوشمند ابزارآلاتي به دستگاه هاي شبكه مي افزايد، به ايستگاه هاي فرعي، و به خطوط انتقال، و حجم انبوعي از داده ها را جمع آوري مي كند و سپس اين داده ها را پردازش كرده، قادر خواهد بود تا بصورت يك شبكه خودكار عمل كند.

اين هوشمندي در كل چه معنايي براي مصرف كننده ي مسكوني يا صنعتي خواهد داشت؟

ابعاد مختلفي در مورد منافع وجود چنين شبكه هوشمندي مي توان در نظر گرفت؛ برخي تاثير مستقيم و برخي اثر غيرمستقيم دارند. اجازه دهيد در مورد تاثيرات مشتري صحبت كنيم. آيا شما مايليد كه بدانيد چه زماني برق شما قيمت بالاتري و چه زماني قيمت پائينتري دارد و بتوانيد استفاده ي خود را بر اين اساس بهينه كنيد؟ آيا مايليد تا بدانيد كه، در طول ساعات مشخصي از روز، برق شما گران تر است؟ آيا دوست داريد كه شبكه شما با شما تماس بگيرد و بگويد كه برق در خانه شما قطع است و اين امكان را به شما بددهد تا گام هاي اوليه را انجام دهيد؟ آيا تمايل داريد كه حتي يك قطعي برق را تجربه نكنيد چرا كه شبكه، پيش از اتفاق افتادن اين امر، راهي براي مديريت آن دارد؟ همه ي اين چيزها با يك شبكه ي هوشمند در دسترس خواهند بود.

چرا صنايع برق مي خواهند به سمت شبكه ي هوشمند حركت كنند؟

هنگامي كه سنسورهاي توزيع شده به سيستم انتقال و توزيع اضافه مي شوند، شبكه مي تواند بطو خودكار تمام آن داده ها را به منظور اهداف كنترلي، مانيتورينگ دارائي ها، مانيتورينگ كيفيت برق، و براي هوشمندي قطعي برق مورد تجزيه و تحليل قرار دهد. علاوه بر اين، ايجاد اعتماد در مشتري نسبت به هشدار هاي قطعي برق از ديگر اهداف است؛ شبكه دقيقا مي داند كه قعز برق در كجا خواهد بود، چه تجهيزاتي تحت تاثير قرار خواهد گرفت، و علت اصلي چيست و بطور خودكار خدمه تعمير مورد نياز را اسال خواهد كرد. البته، حتي پيش از اينكه گروه تعمير شروع به كار كنند، شما مايليد كه اين نقطه ي خطا را بوسيله سوئيچينگ خودكار ايزوله كنيد و تا حد امكان، حداكثر مصرف كنندگان را از طريق دور زدن نقطه مشكل ساز در شبكه نگه داريد. شبكه هوشمند قادر به انجام تمام اين كارها است.

شما يك مهندس الكترونيك با سابقه اي قوي د زمينه پردازش سيگنال ديجيتال هستيد. اين سابقه چگونه به شما كمك مي كند تا يك شبكه نيروي هوشمند بسازيد؟

پارامترهاي زيادي وجود دارند كه شما بايد از داده هاي waveform خام استنتاج كنيد. سيستم توزيع قدرت يك سيستم سه فاز با اتصالات پيچيده مي باشد. ويوفرم اسمي اين سيستم بايد بصورت موج سينوسي ساده باشد اما در عمل اينطور نيست و شما مجبور هستيد كه پردازش سيگنال پيچيده اي انجام دهيد تنها براي اينكه پارامترهايي را استخراج كنيد كه به شما مي گويند چه اتفاقاتي در حال وقوع است. از طريق پردازش سيگنال ديجيتال، ما اطلاعاتي را بدست مي آوريم كه به ما جريان نيروي واقعي و واكنشي را نشان مي دهد كه موجب آشكارسازي و مكان يابي مشكلات موجود در نقاط خطا مي شود. ما مي توانيد آن داده ها را د سرتاسر چندين سنسور و چندين خطوط نيرو با هم تلفيق كنيم.

براي مثال، يك مدارشكن (circuit breaker) معمولي مي تواند چندين بار راه اندازي شود تا ببيند كه آيا خطايي به سمت "خود ترميمي" پيش مي رود يا نه. فرض كنيم شاخه اي خراب شده و دو خط نيرو را از شبكه بيرون مي اندازد. اين امر ممكن است موقتي بوده و رفع شود؛ شما نمي خواهيد كه به خاطر يك خطاي موقت نيروي موجود را از دست دهيد. بنابراين، مدارشكن مدار را باز مي كند،منتظر مي ماند، ان را مي بندد و بررسي مي كند كه آيا برق آنجا هست يا نه. اين فرايند مي تواند چندين بار تكرار شود و هر بار مدارشكن بسته مي شود، جريان سريعي را از مدارشكن، ترانسفوماتور و خطوط عبور مي دهد كه باعث ايجاد فشار جدي بر تجهيزات مي گردد. اگر شما بتوانيد از روي ويوفرم نيرو فورا بگوئيد كه اين مشكل، يك نقص و خطاي ثابت و پايدار خواهد بود، ديگر نيازي نيست كه سيكل دوباره بستن مدارشكن را انجام دهيد.

آگاهي از عملكرد شبكه قدرت تماما با اعدادي آغاز مي شود كه از طريق پردازش سيگنال ديجيتال بدست مي آيد. پردازش سيگنال ديجيتال در قلب يك شبكه قدرت جاي مي گيرد و درك پيشرفته سيگنال از طريق تجزيه و تحليل ها ، داده هاي سيگنالي را به اطلاعاتي مبدل مي سازد كه بر اساس آنها مي توان به خوبي عمل كرد، چه بوسيله ي سيستم هاي خودكار و چه بوسيله ي افراد. در نهايت، شبكه ي هوشمند امكان اندازه گيري و حفاظت از كيفيت و اطمينان پذيري شبكه قدرت، انجام كنترل هاي شبكه اي پيچيده، ماكزيمم سازي بكارگيري امكانات موجود، پاسخگوئي سريع ، و در اغلب موارد خودكار، به مشكلات شبكه را مهيا مي سازد.

 



:: موضوعات مرتبط: (♥)هوشمند كردن شبكه هاي قدرت(♥) , ,
:: برچسب‌ها: هوشمند كردن شبكه هاي قدرت , هوشمند كردن , هوشمند , هوشمند كردن شبكه ها ,
تاریخ : سه شنبه 7 آذر 1391
بازدید : 618
نویسنده : یـــاســر یـــوسـف پــناه

 خوناشام های برق: واقعیت در برابر خیال

 

نکته بسیار جالبی وجود دارد که بسیاری از وسایل الکتریکی که در خانه از آنها استفاده می کنیم حتی زمانی که خاموش هستند انرژی مصرف می کنند.سوالات بسیاری درباره هدر دهنده های برق در خانه ها وجود دارد که پنج مورد مهم آنها را در زیر بیان می کنیم.

 

 

چه وسایلی برق را در حالت آماده بکار هدر می دهند؟

 

سیستم کنترل مرکزی کابل ها و دستگاه های ضبط و پخش دیجیتال بزرگترین مصرف کننده های برق در منازل هستند. متاسفانه اکثر افراد نمی توانند از وسایل دیجیتال خود بدون استفاده از سیستم کنترل مرکزی استفاده کنند.البته ناگفته نماد که راه اندازی مجدد سیستم های کنترل مرکزی نیز زمان نسبتا طولانی نیاز دارد. گروه بزرگ دیگری از مصرف کنندگان به آسانی وسایل برقی نظیر رایانه ها, چاپگرهای چند کاره , نمایشگرهای تخت , دی وی دی ها,سیستم های چند رسانه ای و جارو دستی های برقی را در حالت آماده بکار نگاه می دارند.

پژوشگاه ملی لورنس برکلی لیستی از وسایلی که انرژی را در حالت آماده بکار مصرف می کنند منتشر کرده است در حالی که هر یک از این دستگاه ها به تنهایی برق کمی را در حالت آماده به کار مصرف می کنند با این حال مجموع انرژی هایی که در حالت آماده بکار در یک مکان مسکونی ده درصد انرژی مصرفی آن دستگاه ها را در کل یک روز به خود اختصاص می دهد در واقع اگر وسایل برقی خود را در حالت آماده بکار قرار ندهید ده درصد در مصرف انرژی آن دستگاه صرف جویی کرده اید.

 

 

 

 

چرا دستگاه الکترونیکی در زمانی که خاموش هستند انرژی مصرف می کنند؟

 

 

دستگاه های الکترونیکی در حالت آماده بکار به یکی از دو دلیل زیر برق مصرف می کنند یک:دستگاه هایی که آداپتور دارند ویا بروی پنل آنها ساعت یا سنسور وجود دارد دو:دستگاه هایی که کنترل از راه دور دارند همواره برای شناسایی کنترل از راه دور انرژی مصرف می کنند.

 

 

آیا همه دستگاه هایی که به پریز متصل هستند انرژی مصرف می کنند؟

 

جواب منفی است. اگر منظور دستگاه هایی نظیر قهوه ساز , چای ساز ویا توستر است در اکثر موارد برق را در زمان آماده بکار مصرف نمی کنند.اصولا دستگاه هایی که کلید قطع کامل فیزیکی جریان در مدارهای آن وجود دارد در حالت آماده بکار برق مصرف نمی کنند.

 

 

 

آیا خاموش و روشن کردن دستگاه الکتریکی عمر آنها را کوتاه نی کند؟

در اکثر موارد جواب منفی است. شما باید هزاران هزار بار یک دستگاه را خاموش و روشن کنید تا در عمر مفید آن تاثیر بگذارد. اما موردی که بعد از هر بار روشن و خاموش کردن یک دستگاه با آن مواجه می شوید از بین رفتن برخی تنظیمات نظیر ساعت و ... دستگاه است و اینکه شما از راه دور نمی توانید آن را کنترل کنید و بعد از هر بار روشن و خاموش کردن باید تنظیمات آن دستگاه را انجام دهید.

 

 

آیا استفاده از تمامی انرژی ذخیره شده در یک باتری باعث خرابی آن نمی شود؟  

این امکان وجود دارد که با تخلیه کامل باتری, دیگر کار نکند یا به آن صدمه وارد شود اما بسیاری از دستگاه ها از تخلیه کامل باتری جلوگیری می کنند بنابراین شما نیازی نباید دستگاه هایی که از باتری استفاده می کنند نظیر جاروی دستی را در شارژ قرار دهید چراکه دستگاه تا حدی که به باتری آن صدمه وارد نشود به شما اجازه استفاده می دهد.

 

 

 

راهکار...

 

 

 

وسایل الکتریکی خود را به یک سیار(که معمولا به صورت سه راهی و چهار راهی است) متصل کنید و زمانی که از آنها استفاده نمی کنید کلید سیار را قطع کنید این بهترین راه برای مقابله با این خوناشام هاست.

*سیارهای برق را در زمان روشن بودن مصرف می کنند.

*بسیاری از سیارهای جدید و رایج دستگاه های الکتریکی شما را از تغییرات ناگهانی برق همانند نوسانات برق یا شوک ناشی از قطع و وصل برق محافظت می کنند.

*بسیاری از گرم شدن سیارهای و آتش سوزی نگران هستند که می توان با استفاده از سیارهای استاندارد و همچنین متصل نکردن یک سیار به سیار دیگر آسوده خاطر بود.

البته نکته جالب توجهی که آتش نشانی تهران بزرگ بر آن تاکید دارد از پریز جدا کردن همه ی وسایل الکتریکی به خصوص آداپتور ها در زمان ترک منزل است که جنبه دیگری از موضوع را نشان می دهد

 

با اصلاح عادات غلط زندگی و همچنین استفاده از وسایل الکتریکی که شاخص انرژی بهتری دارند می توان هم در هزینه ها صرفه جویی کرد و هم بحران مصرف بی رویه انرژی در مملکت را حل کرد....

 

 



:: موضوعات مرتبط: (♥)صرفه جویی در مصرف برق!(♥) , ,
:: برچسب‌ها: صرفه جویی در مصرف برق , صرفه جویی , صرفه , جویی , مصرف , مصرف برق , ,
تاریخ : یک شنبه 5 آذر 1391
بازدید : 1050
نویسنده : یـــاســر یـــوسـف پــناه

 

در عصر حاضر پی ال سی داره جایه خودشو باز میکنه و کنتاکتور که مورد نظر ماست و ما میخواهیم درباره اون بحث کنیم داره کم کم جایه خودشو به پی ال سی میده اما هنوز هم به خاطر گرانی

مدار فرمانplc در مدارات سادهتر کنتاکتور استفاده میشه و البته برای یادگیری کار با plc دونستن کار با کنتاکتور لازمه.
مطالبی هم که من تو این مقاله ها میگم بیشتر بهره گرفته از کتاب گارگاه برق صنعتی است.این کتاب در دسترس عزیزان هنرستانی است ولی هدف نهایی من بحث در ارتباط با مدار فرمان های سطح بالاست که در صنایع مورد استفاد قرار میگیره و من با کمک شما با هم بتونیم این مدارها رو تجزیه و تحلیل کنیم و به اطلاعات خودمون بیفزاییم.
من این مباحثو از ابتدا شروع میکنم تا برای دوستانی که تازه به این صنعت روی آوردن قابل فهم باشه البته ممکنه این بحث ها برای خیلی از دوستان عزیز ساده باشه.

بهره برداری مطمئن و بی وقفه از تاسیسات الکتریکی و مراکز تولید نیرو و تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز تجهیزات برقی کارخانه جات صنعتی و مراکز اقتصادی تا حدود زیادی به خصوصیات و ویژگی ها و طرز عمل کلیدها و وسایل کنترل مدارها بستگی دارد

.
در مدارهای الکتریکی  وسایل مختلفی به کار میرود که از مهمترین انها کنتاکتور یا کلید مغناطیسی است .استفاده از این کنتاکتور در مدارهای کنترل تنوع طراحی های مختلف را به وجود می آورد.
برای طراحی مدارهای کنترل و کار با آنها باید وسایل تشکیل دهنده آن را به طور کامل شناخت و به اصول ساختمان و مورد استفاده این وسایل آشنا شد.
وسایلی که در مدارهای فرمان به کار میروند  به این قرار است:
1_
کنتاکتور(کلید مغناطیسی)2_شستی استاپ استارت3_رله الکتریکی4_رله مغناطیسی5_لامپ های سیگنال 6-فیوزها7_لیمیت سویچ8_کلیدهای تابع فشار 9_کلیدهای شناور10_چشم های الکتریکی(سنسورها)11_تایمر و انواع آن12_ترموستات13_کلیدهای تابع دور
در مورد کنتاکتور میتوان گفت که یک کلید مغناطیس است که وقتی ولتاژ مورد نظر به آن اعمال میشود یک سری کنتاکت(یا کلید)باز را بسته و یک سری کنتاکت بسته را باز میکند.که با استفاده از این خاصیت مدارهای مختلفی میتوان مدارهای زیادی رو طراحی کرد.
ساختمان کنتاکتور:
این کلید از دو هسته به شکل یا که یکی ثابت و دیگری متحرک است و در میان هسته ثابت یک بوبین یا سیم پیچ قرار دارد،تشکیل شده استوقتی بوبین به برق وصل میشود با استفاده از خاصیت مغناطیسی ،نیروی کششی فنر را خنثی میکند و هسته فوقانی را به هسته تحتانی متصل کرده باعث میشود که تعدادی کنتاکت عایق شده از یکدیگر به ترمینال های ورودی و خروجی  کلید متصل میشود و یا باعث باز شدن کنتاکت های بسته کنتاکتور بسته کنتاکتور گردد.
در صورتی که مدار تغذیه بوبین  کنتاکتور قطع شود ،در اثر نیروی فنری که داخل کلید قرار دارد هسته متحرک دباره به حالت اول باز میگردد.
مزایای استفاده از کنتاکتورکنتاکتورها نسبت به کلیدهای دستی صنعتی مزایایی به شرح زیر دارند:
1_
مصرف کننده می تواند از راه دور کنترل می شود.
2_
مصرف کننده میتواند از چند محل کنترل شود.
3_
امکان طراحی مدار فرمان اتوماتیک برای مراحل مختلف کار مصرف کننده وجود دارد.
4_
سرعت قطع و وصل کلید زیاد و استهلاک آن کم است.
5_
از نظر حفاظتی مطمئن ترند و حفاظت مطمئن تر و کامل تری دارند.
6_
عمر موثرشان بیشتر است.
7_
هنگام قطع برق،مدار مصرف کننده نیز قطع می شود و به استارت مجدد پیدا میکند؛در نتیجه از خطرات وصل ناگهانی دستگاه جلو گیری می کند.
کنتاکتور برای جریان های AC وDC ساخته میشود.تفاوت این دو کنتاکتور در این است که در کنتاکتور های AC از یک حلقه اتصال کوتاه برای جلوگیری از لرزش حاصل از فرکانس برق استفاده می شودنیروی کششی یک مغناطیس الکتریکی جریان متناوب،متناسب با مجذور جریان عبوری از آن و در نتیجه متناسب با مجذور اندکسیون مغناطیسی است.چون مقدار جریان        لحظه ای با توجه به رابطه i=ImaxSIN wt تعقیر میکند،نیروی کششی مغناطیسی نیز برابر با 
F=Fmax sin wt  (
سینوس توان دارد که نمیشد تایپ کنی
خواهد شد و تعداد دفعاتی که این نیرو ماکزیمم و صفر می شود، به اندازه دو برابر فرکانس شبکه خواهد گردید.در نتیجه ،در لحظاتی که مقدار نیروی کششی بیشتر از نیروی مقاوم فنر های کنتاکتور باشد ،هسته کنتاکتور جذب می شود و در لحظاتی که مقدار نیروی کششی کمتر از مقدار نیروی فنر ها شود،هسته متحرک هسته نیز آزاد شده و به محل اول خود باز می گردد.بدین ترتیب در هسته متحرک لرزش و صدا ایجاد خواهد شد این نوسانات را می توان به وسیله یک حلقه بسته در سطح قطب ها جا سازی شده و حدود نصف تا 3/2 سطح هر قطب را پوشانده است از بین برد و لرزش آن را برطرف کردعمل این حلقه آن است که مانند سیم پیچ ثانویه ترانسفورماتوری که در حالت اتصال کوتاه قرار گرفته است،از آن جریان القایی عبور میکند و باعث ایجاد فوران مغناطیسی فرعی در مدار هسته می شوداین فوران فرعی با فوران اصلی اختلاف فاز دارد و در زمانی که نیروی کششی  حاصل از فوران اصلی صفر باشد ،نیروی کششی حاصل از فوران اصلی ماکزیمم خواهد بود و در حالتی که نیروی حاصل از فوران ماکزییم باشد ،این نیرو صفر خواهد بود و چون جمع این دو نیرو به هسته متحرک اثر میکند،نیروی کششی در هر لحظه از نیروی مقاومت فنر بیشتر خواهد بود.
ولتاژ تغذیه بوبین متفاوت است و از 24 تا 380ولت ساخته می شود.در اکثر کشورهای صنعتی برای حفاظت بیشتر ،تغذیه بوبین کنتاکتور را زیر ولتاژ حفاظت شده (65ولت)انتخاب میکنندو یا برای تغذیه مدار فرمان ،ترانسفورماتور مجزا کننده به کار می برند.
شناخت مشخصات کنتاکتور
نوع کنتاکتور
با توجه به نوع مصرف کننده و شرایط کار ،کنتاکتورها دارای قدرت و جریان عبوری مشخصی برای ولتاژهای مختلف هستنندبنابراین باید به جدول و مشخصات کنتاکتور توجه کافی مبذول کرد و انخاب کنتاکتو.را منطبق بر مشخصات مورد نیاز قرار داد.
برای اتصال مصرف کننده به شبکه باید از کلید یا کنتاکتوری با مشخصات مناسب استفاده کرد که کنتاکت های آن تحمل جریان راه اندازی و جریان دائمی را داشته باشد و همچنین در صورت اتصال کوتاه،جریان لحظه ای زیادی که از مدار عبور می کندو یا جرقه ای که هنگام اتصال مدار ایجاد می شود ،صدمه ای به کلید نزند.
بدین منظور و برای این که بتوانیم پس از طراحی مدار ،کنتاکتور مناسب را برای اتصال مصرف کننده به شبکه انتخاب کنیم،باید با مقادیر نامی مربوط به کنتاکتور آشنا شویم.



:: موضوعات مرتبط: (♥)مدار فرمان(♥) , ,

تعداد صفحات : 11


چه میزان از این وبسایت راضی هستید؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ------ و آدرس tomas-web.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 5
بازدید هفته : 7
بازدید ماه : 486
بازدید کل : 181363
تعداد مطالب : 41
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1

RSS

Powered By
loxblog.Com